Sådan får du mest muligt ud af din elcykel

Elcyklen bliver mere og mere populær herhjemme og er efterhånden at betragte som et rigtig godt alternativ til den traditionelle cykel. Med elcyklen kan du komme langt omkring uden at skulle overanstrenge dig alt for meget, og derudover er den mere miljøvenlig end bilen, hvorfor brugen af den er til gavn for alle.

Her vil vi kigge lidt nærmere på, hvordan du som cyklist får det absolut optimale ud af din elcykel. Husk altid at have en god abus cykelhjelm til turen.

Oplad batteriet

På elcyklen er der monteret et batteri, der er din hjælp, fx når du skal op ad bakke eller køre meget langt. Det giver sig selv, at et batteris løbetid ikke varer for evigt. Det er derfor vigtigt, at du huske at lade det op, inden du skal af sted. I stedet for at vente med opladningen til batteriet er kørt helt fladt, kan du med fordel påbegynde opladningen, hver gang du er kommet hjem, således at du ikke risikerer at løbe tør for strøm ude på ruten.

Hvis du kører meget langt, kan det være en god idé at medbringe din oplader og sætte den til at oplade, når du holder en pause, hvis det kan lade sig gøre. Husk at slukke for opladeren, hver gang du fjerner batteriet.

Opbevar batteriet ved stuetemperatur

For meget varme eller kulde kan påvirke batteriets levetid(læs mere på https://elcykelinfo.dk/batteri), hvilket vil resultere i, at du er nødt til at investere i et nyt. Sørg derfor for at opbevare batteriet ved stuetemperatur, da det i så fald ikke lider unødvendig last.

Det er også afgørende, at du placerer batteriet nøjagtig, som det sidder på din cykel, hvilket gerne er vandret.

Sådan skal du bruge cyklen

Når du er ude på ruten, er der heldigvis også enkelte tips og tricks til, hvordan du sparer så meget på dit batteri som muligt. Fx er det vigtigt, at du altid starter cyklen i laveste gear, og først derefter bevæger dig opad blandt gearene, ligesom du skal huske at bevæge dig ned i gear, når du kører opad. Ligeledes skal du starte i laveste assistanceniveau. Dette skyldes, at du på den måde slider mindst muligt på batteriet.

Du kan også spare på batteriet ved at skrue helt ned på laveste assistanceniveau, hver gang du ikke har akut brug for det. Dette kan fx være, når du kører nedad, eller du har medvind. På den måde bruger dit batteri ikke for mange kræfter og kan derfor holde i længere tid.

Hvis cyklen ikke er helt optimal, eller dine dæk fx ikke er pustet helt op, kan det også påvirke batteriets levetid. Derfor er det altid en god idé at være opmærksom på dette, ligesom du bør få tjekket din cykel et par gange om året, således at den er helt som den skal være.