Sådan falder du i søvn – naturlige måder at falde i søvn på

En simpel rutine før sengetid kan gå langt i at give dig mulighed for at sove gennem natten. Et køligt rum, ingen skærme og en behagelig madras er alle gode måder at slappe af før sengetid. Du kan også overveje at købe en sovemaske og mørklægningsskærme for at blokere lys og støj uden for dit værelse. Hvis du stadig har problemer med at sove, skal du kontakte din læge om mulige søvnforstyrrelser eller andre sundhedsmæssige problemer. Der er mange naturlige måder at falde i søvn på og forbedre dit helbred.

Kognitiv adfærdsterapi (CBT) er en gennemprøvet teknik til at hjælpe folk med at opnå kvalitetssøvn. Det lærer patienterne, hvordan man genkender mønstre af tanker og adfærd for at gøre dem mere tilbøjelige til at falde i søvn. Denne teknik kan også være gavnlig, hvis du lider af kronisk søvnløshed. Ved at tackle underliggende årsager til søvnmangel kan CBT give en langsigtet løsning. Det lærer også folk at udvikle en tolerance for tabt søvn.

Andre almindelige faktorer, der forårsager søvnproblemer, omfatter stress, mangel på regelmæssig motion og mangel på tid til at slappe af. Den 24-timers livsstil, den globale økonomi og stigende skifteholdsarbejde er alle faktorer, der forstyrrer søvnen. Andre faktorer, der forstyrrer søvn, er fysiske problemer som rygsmerter, gigt, graviditet eller hormonskift. Du bør også undgå koffein og alkohol sent på dagen og undgå motion to til tre timer før sengetid. Det samme gælder for at sove i et mørkt rum.

Forskning viser, at folk, der ikke får nok søvn, er mere tilbøjelige til psykiske problemer og dårlig beslutningstagning. Mangel på søvn er også forbundet med en øget risiko for selvmord. Dyb søvn udløser hormoner, der er vigtige for sund vækst og udvikling, regulerer puberteten og fertiliteten og reparerer celler. Uden nok søvn kan børn blive vrede og have problemer med deres skolearbejde, sociale engagement og deres forhold til jævnaldrende. Vigtigheden af søvn er utrolig vigtig i vores liv, og fordelene er mange.

Hvis du ikke kan sove, kan du få brug for lægehjælp – eller læse mere på sleep zone. Søvnløshed er et almindeligt problem og kræver mere end blot en simpel livsstilsændring. At søge lægehjælp til dit søvnproblem er afgørende, da disse læger kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning til dit unikke tilfælde. Hvis søvnforstyrrelsen er et resultat af en underliggende helbredstilstand, skal du se en medicinsk søvnspecialist for at bestemme den korrekte behandling. Selvom nogle af disse søvnstrategier kan være effektive, er de ikke idiotsikre.

For mennesker med demens kan et par enkle trin gå langt. En måde at forbedre søvnkvaliteten på er at etablere en rutine. Nogle læger kan anbefale at undgå alkohol om aftenen og begrænse mængden af elektronik i soveværelset. Selvom det kan virke som en simpel løsning, erkender Dr. Conroy, at det tager et par skridt at opnå gode søvnvaner. Selvom det er lettere sagt end gjort, er der mange andre faktorer, der påvirker vores søvn og træthed.